az alapkezelőről

Üdvözlöm!

Dr. Várady Zoltán vagyok, a Városi Alapkezelő Zrt. vezérigazgatója. A Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata 100%-os tulajdonában álló Városi Alapkezelő Zrt. képviseli a Kecskemét Vállalkozásfejlesztési Alapot és a Kecskemét Városfejlesztési Alapot.

A Kecskemét Vállalkozásfejlesztési Alap forrása a Nemzetgazdasági Minisztérium (Támogató) és Kecskemét Megyei Jogú Város (Kedvezményezett) között 2017.07.17-én létrejött Támogatási szerződés. A Kecskemét Vállalkozásfejlesztési Alap célja a helyi adottságokat figyelembe vevő gazdaságfejlesztés és a munkaerő-mobilitás ösztönzése, a vállalkozóbarát gazdasági környezet erősítése, a helyi KKV-k versenypozícióinak javítása, valamint a kiemelt járműipari térségminősítésben rejlő lehetőségek kiaknázása. Cél továbbá a termelés bővítése az árbevétel emelkedésével és/vagy a munkaerő megtartásával, az átlagbérek és a hatékonyság növelése, innovatív tevékenység folytatása. A célok megvalósításra 10 milliárd forint áll rendelkezésre, amelyre kecskeméti tevékenységű KKV-k és nagyvállalatok pályázhatnak.

A Kecskemét Városfejlesztési Alap forrása a Pénzügyminisztérium (Támogató) és Kecskemét Megyei Jogú Város (Kedvezményezett) között 2020. 01. 08-én létrejött Támogatási szerződés. A 15 milliárd forint forrással rendelkező Kecskeméti Városfejlesztési Alap elsődleges célja Kecskemét gazdasági növekedésének elősegítése és a városban lakók életkörülményeinek javítása egy olyan fenntartható városfejlesztést szolgáló finanszírozási modell segítségével, amely lehetőséget biztosít a Kecskemét számára fontos, pénzügyileg megtérülő fejlesztési projektek finanszírozására. Ilyen projektek lehetnek például bérlakások vagy parkolóházak építése, az okosváros-koncepció egyes elemeinek megvalósítása, a leromlott állapotú önkormányzati ingatlanok felújítása, a turizmus fejlesztése, illetve hulladékgazdálkodási program vagy épületenergetikai korszerűsítési program működtetése.

A célunk az, hogy szolgáltatásainkkal ne csupán a helyi cégek mellé tudjunk partnerként odaállni, hanem egyúttal Kecskemét gazdasági életének fejlődését is hosszú távra stabilizáljuk. Mi csakis az egyéni igényekre szabott, interaktív információmegosztáson alapuló bizalmi partnerségben hiszünk!

A Kecskemét Vállalkozásfejlesztési Alapot és a Kecskemét Városfejlesztési Alapot a Városi Alapkezelő Zrt. képviseli.

Dr. Várady Zoltán Zsolt

Vezérigazgató

Tordai György

Befektetési igazgató

Ignácz Éva

Vezérigazgatói asszisztens

Kléber Anita

Portfólió menedzser

Seres Erika

Portfólió menedzser

Pető Csaba

Kockázati és portfólió menedzser

Nagy Tímea

Office manager

Igazgatósági tagok

Dr. Várady Zoltán Zsolt elnök
Csapó Ágnes Marianna 
Dr. Kardos Gyula

Felügyelőbizottsági tagok

Dr. Szabó József elnök
Dr. Lukács János
  Dunainé Berente Zsuzsanna Magdolna

Az Alapkezelő megnevezése:
Városi Alapkezelő Zártkörűen Működő Részvénytársaság

Az Alapkezelő székhelye:
6000 Kecskemét, Csányi J. krt. 14. II. emelet
A cégbejegyzés száma:
Cg. 03-10-100565
Adószáma:
12798988-1-03

Kezelt Tőkealapok:
Kecskemét Vállalkozásfejlesztési Alap
Kecskemét Városfejlesztési Alap

ISIN azonosítók:
HU0000720594, HU0000725262

Tulajdonos:
Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata

Elérhetőségek:
info@varosialapkezelo.hu
(76) 800 027

Mi csakis az egyéni igényekre szabott, interaktív információmegosztáson alapuló bizalmi partnerségben hiszünk!