Ismerje meg,

hogy kikkel dolgozunk már együtt a közös sikerekért!

Interconex Engineering Kft.

Az INTERCONEX ENGINEERING Kft. innovatív műanyag és fém fröccs- és stanc – szenzorokat tartalmazó – szerszámok, ún. „okos szerszámok” gyártási-, javítási- és ápolási tevékenységével foglalkozik, amit a gépparkjának bővítésével fejleszt tovább a Kecskemét Vállalkozásfejlesztési Alap tőkebefektetésének segítségével. A hagyományos fémmegmunkálás folytatása mellett egy 3D hibrid fémnyomtató telepítése szerepel a projekt céljai között, továbbá a műanyag fröccsöntés elindítása a saját fröccsöntő kapacitás megteremtésével. A céltársaság a projekt keretén belül új telephelyet is hoz létre Kecskeméten, ahol megvalósít egy Sodick innovatív technológiai centrumot is (a Sodick a 3D fémnyomtatás élvonalába tartozó japán cég), mely Magyarországon egyedülálló, ez idáig nem alkalmazott technológiák bemutatására lesz alkalmas. A projekt teljes bekerülési értékéből a Kecskemét Vállakozlásfejlesztési Alap 576 millió Ft-ot finanszírozott ezidáig tőkeemelés és tagi hitel nyújtáson keresztül.

CityApp Kft.

A CityApp egy olyan mobil alkalmazás, aminek segítségével megismerhetőek a város hírei, intézményei, sport létesítményei, vendéglátóhelyei, üzletei és a helyi vállalkozók szolgáltatásait egy helyen, Android vagy iOS készülékeden. Az alkalmazást jelenleg Kecskemét és Tiszaújváros használja, további városok csatlakozása folyamatos.

Az applikációban a főbb bevételi forrása a multinacionális vállalatoknak szolgáltatott reklámfelületek, bannerek és kiemelt tartalmak értékesítése jelenti (a letöltési darabszámtól függően növekedve). Ezen felül további bevételt hozhat más városoknak történő keretrendszer értékesítés.

Tőkeemelés: 15.000.000, – Ft

Kecskeméti Déli Ipari Park Kft. (KEDI)

A projekt célja Kecskemét MJV legnagyobb ipari parkjának létrehozása volt a Déli iparterület III. ütemében, a Daimler út, az új Barényi Béla út és az 54. sz. főút által határolt területen, a Kecskemétre települt nemzetközi gyárak – Mercedes-Benz, Knorr-Bremse, Kühne + Nagel, Duvenbeck, SMP – közvetlen közelében. KEDI területeinek előkészítése sikeresen lezárult 2021. I. félévében (belterületbe vonások, átminősítések, telekalakítások, telekvásárlások megvalósultak) és mivel azok mérete és lokációja országos érdeklődést keltett, a projektet egy, a Magyar Fejlesztési Bankhoz (MFB) köthető, új tőkealap viszi tovább 2021. IV. negyedévétől. Ennek megfelelően a Kecskemét Vállalkozásfejlesztési Alap 2021. utolsó negyedévében kiszállt a társaságból, amivel a korábbi 250 millió Ft összegű tőkebefektetésén piaci szintű hozamot realizált.

 

Kecskeméti Ipari és Logisztikai Ingatlanfejlesztő Kft. (KILI)

Egy több ütemben megvalósuló, Kecskemét legnagyobb és legmodernebb, összesen mintegy 58,5 ezer m2 alapterületű ipari-, raktár-, és irodaterületet kínáló logisztikai és beszállítói parkjának megvalósítása indult el a Daimler körforgalomnál elhelyezkedő mintegy 12 ha területen.

Tőkeemelés: 1.960.000.000, – Ft

Kecskeméti Nyugati Ipari Park Kft. (Heliport Ipari Park)

A Kecskemét-Kadafalván található, 33 hektáron elhelyezkedő, közel 40.000 m2 ipari és logisztikai csarnokkal rendelkező Heliport Ipari Park megvásárlásához és további fejlesztéséhez nyújtott tőkebefektetést a Kecskemét Vállalkozásfejlesztési Alap. A tranzakcióval az Infogroup Ipari Ingatlan Zrt. által vezetett befektetői kör Kecskemét ipari-logisztikai piacának egyik legjelentősebb szereplőjévé vált. A Heliport Ipari Park bérbe adottsága 100 %-os, ismert nemzetközi bérlőkkel – mint például az ABB, az ErlingKlinger, a Lechler, a Freudenberg vagy a Mercedes-Benz. A Park épületeinek bérlésére folyamatos és egyre növekvő az igény. Emellett a terület további fejlesztési lehetőségekkel is rendelkezik: mintegy 35.000 nm csarnok építése valósítható még meg a közeljövőben. A Kecskemét Vállalkozásfejlesztési Alap a projekt teljes bekerülési költségéből mintegy 818 millió Ft-ot finanszírozott kétütemű tőkeemelésen keresztül.

Horváth & Semperger Vagyonkezelő Kft.

A Projekt célja dr. Horváth László, jelenleg egyéni ügyvéd tevékenységének bővítéséhez szükséges irodai infrastruktúra megteremtése. Dr. Horváth László célja, hogy 2020-ban új ügyfelek szerzésével egyszemélyes ügyvédi irodává bővüljön. Az ügyvédi tevékenységet bérelt irodában végezte, mely méreténél és sajátosságainál fogva tovább már nem volt bővíthető, így az együttműködés célja a létszámbővítéshez szükséges irodai infrastruktúra megteremtése ingatlan vásárlással.

Tőkeemelés: 12.000.000, – Ft

Tagi kölcsön: 6.000.000, – Ft

Gasztromanna  Kft.                                                             

A Kecskemét, Szent István krt. 23. szám alatt található, Gasztromanna Kft. által üzemeltetett Szőlőfürt Rendezvényház és Panzió megújulása a Kecskemét Vállalkozásfejlesztési Alap segítségével valósult meg. A felújítást követően nem csak a szálláskapacitás növekedett, hanem a szolgáltatások színvonala is, amit a megkapott háromcsillagos minősítés is bizonyít.

Tőkeemelés: 4.900.000, – Ft

Tagi kölcsön: 20.100.000, – Ft

Matkói 99 Holding Kft.

Kecskeméten, a Matkói u. 99. sz. alatti, a Matkói 99 Holding Kft. tulajdonában és üzemeltetésében lévő felújított panzióépület mellett egy hangszigetelt, 3 részre osztható, 500 fő befogadására alkalmas rendezvényház felújításának finanszírozásában is részt vesz a Kecskemét Vállalkozásfejlesztési Alap. A megújuló létesítmény több napos céges, illetve családi rendezvények (pl.: esküvők, keresztelők) lebonyolítására lesz alkalmas a közeljövőben. A Projekt teljes bekerülési értéke 165 millió Ft, amiből az Alap 150 millió Ft-ot finanszíroz.

Városi Eszközkezelő Kft.                               

A Kecskemét Vállalkozásfejlesztési Alap segítségével valósult meg a kecskeméti székhelyű Városi Eszközkezelő Kft. használt termelő gépek beszerzésén és bérbeadásán alapuló projektje is. A projekt teljes bekerülési értékéből az Alap 235 millió Ft-ot finanszírozott.

Euro Bioinvest Kft.

Új partnerünk, a kecskeméti Euro Bioinvest Kft. egy ~498 kW beépített villamos teljesítőképességű napelemes kiserőművet valósított meg Kecskeméten, melynek finanszírozásában a Kecskemét Vállalkozásfejlesztési Alap nyújtott segítséget. A kiserőműben termelt villamos energia KÁT-határozatok alapján 25 éves kötelező átvétel alá esik, amelynek időtartamára a kötelező átvétel alá eső villamos energia mennyisége összesen 15.125 MWh. A projekt fővállalkozó partnere a szintén kecskeméti POLAR-STUDIÓ 2. Kft., akinek már közel 10 éves tapasztalata van napelemes erőművek tervezésében és létesítésében. A projekt teljes bekerülési értékéből az Alap 170,8 millió Ft-ot finanszírozott.

Keocko Holding Kft.

Okos város program keretében CityScreen elnevezéssel korszerű, multifunkciós digitális hirdetőtáblákat helyezünk ki a város főbb pontjain, amelyek közvetlenül nyújtanak információkat, üzleti híreket a kecskemétiek számára. Ezen túlmenően a kihelyezett információs oszlopok környezetében ingyenes WI-FI elérést is biztosítunk minden járókelő számára.

Tőkeemelés: 4.500.000, – Ft

Tőketartalék emelés: 25.500.000, – Ft

Tagi kölcsön: 244.550.000, – Ft

Mobil Trade Renting Kft.

A személygépjármű- és könnyűgépjármű kereskedelemmel foglalkozó Mobil Trade Renting Kft.  korábban bérelt telephelyének megvásárlása a Kecskemét Vállalkozásfejlesztési Alap közreműködésével valósult meg.

Tőkeemelés: 2.900.000, – Ft

Tagi kölcsön: 17.100.000, – Ft

Ha Ön is szeretne partnereink közé kerülni, vegye fel velünk a kapcsolatot!

info@varosialapkezelo.hu