Ismerje meg,

hogy kikkel dolgozunk már együtt a közös sikerekért!

CityApp Kft.

A CityApp egy olyan mobil alkalmazás, aminek segítségével megismerhetőek a város hírei, intézményei, sport létesítményei, vendéglátóhelyei, üzletei és a helyi vállalkozók szolgáltatásait egy helyen, Android vagy iOS készülékeden. Az alkalmazást jelenleg Kecskemét és Tiszaújváros használja, további városok csatlakozása folyamatos.

Az applikációban a főbb bevételi forrása a multinacionális vállalatoknak szolgáltatott reklámfelületek, bannerek és kiemelt tartalmak értékesítése jelenti (a letöltési darabszámtól függően növekedve). Ezen felül további bevételt hozhat más városoknak történő keretrendszer értékesítés.

Tőkeemelés: 15.000.000, – Ft

Kecskeméti Déli Ipari Park Kft. (KEDI)

A projekt célja Kecskemét MJV legnagyobb ipari parkjának létrehozása volt a Déli iparterület III. ütemében, a Daimler út, az új Barényi Béla út és az 54. sz. főút által határolt területen, a Kecskemétre települt nemzetközi gyárak – Mercedes-Benz, Knorr-Bremse, Kühne + Nagel, Duvenbeck, SMP – közvetlen közelében. KEDI területeinek előkészítése sikeresen lezárult 2021. I. félévében (belterületbe vonások, átminősítések, telekalakítások, telekvásárlások megvalósultak) és mivel azok mérete és lokációja országos érdeklődést keltett, a projektet egy, a Magyar Fejlesztési Bankhoz (MFB) köthető, új tőkealap viszi tovább 2021. IV. negyedévétől. Ennek megfelelően a Kecskemét Vállalkozásfejlesztési Alap 2021. utolsó negyedévében kiszállt a társaságból, amivel a korábbi 250 millió Ft összegű tőkebefektetésén piaci szintű hozamot realizált.

 IGPark Kecskemét Ingatlanfejlesztő Kft. (korábbi nevén: Városi Logisztikai Ingatlanfejlesztő Kft.) 

A Kecskemét Vállalkozásfejlesztési Alapot (KVLFA) és a Kecskemét Városfejlesztési Alapot (KVRFA) kezelő Városi Alapkezelő Zrt. az InfoGroup csoport egyik tagjával, a Kecskeméti Ipari és Logisztikai Ingatlanfejlesztő Kft.-vel együttműködve egy 20.227 m2 alapterületű csarnokot és egy 615 m2 területű irodát valósított meg közösen Kecskeméten 2023-ban. A projektterület remek lokációval bír: a Daimler körforgalom közvetlen szomszédságában helyezkedik el, az 54. főút és Daimler út találkozásánál lévő 26501/21 hrsz-ú ingatlanon. A Projekt becsült nettó bekerülési költsége meghaladta a 6,2 mrd Ft-ot, melyből az Alapok együttesen 4.158 millió Ft-ot finanszíroztak tőkebefektetés és tagi kölcsön nyújtás útján. A Projekt az IGPark Kecskemét Ingatlanfejlesztő Kft. keretein belül valósult meg, melyben az Alapok együttesen összesen 48,97% üzletrészt szereztek meg a befektetésük eredményeképpen. Az Alapok befektetési futamideje 10 év.

IGPark Kecskemét Nyugat (korábbi nevén: Kecskeméti Nyugati Ipari Park, ill. Heliport Ipari Park)

A Kecskemét-Kadafalván található, 33 hektáron elhelyezkedő, közel 40.000 m2 ipari és logisztikai csarnokkal rendelkező Heliport Ipari Park megvásárlásához és további fejlesztéséhez nyújtott tőkebefektetést a Kecskemét Vállalkozásfejlesztési Alap. A tranzakcióval az Infogroup Ipari Ingatlan Zrt. által vezetett befektetői kör Kecskemét ipari-logisztikai piacának egyik legjelentősebb szereplőjévé vált. A Heliport Ipari Park bérbe adottsága 100 %-os, ismert nemzetközi bérlőkkel – mint például az ABB, a Lechler és a Freudenberg. A Park épületeinek bérlésére folyamatos és egyre növekvő az igény. Emellett a terület további fejlesztési lehetőségekkel is rendelkezik: mintegy 35.000 m2 csarnok építése valósítható még meg a közeljövőben. A Kecskemét Vállalkozásfejlesztési Alap a projekt teljes bekerülési költségéből mintegy 818 millió Ft-ot finanszírozott kétütemű tőkeemelésen keresztül.

Horváth & Semperger Vagyonkezelő Kft.

A Projekt célja dr. Horváth László, jelenleg egyéni ügyvéd tevékenységének bővítéséhez szükséges irodai infrastruktúra megteremtése. Dr. Horváth László célja, hogy 2020-ban új ügyfelek szerzésével egyszemélyes ügyvédi irodává bővüljön. Az ügyvédi tevékenységet bérelt irodában végezte, mely méreténél és sajátosságainál fogva tovább már nem volt bővíthető, így az együttműködés célja a létszámbővítéshez szükséges irodai infrastruktúra megteremtése ingatlan vásárlással.

Tőkeemelés: 12.000.000, – Ft

Tagi kölcsön: 6.000.000, – Ft

Gasztromanna  Kft.                                                             

A Kecskemét, Szent István krt. 23. szám alatt található, Gasztromanna Kft. által üzemeltetett Szőlőfürt Rendezvényház és Panzió megújulása a Kecskemét Vállalkozásfejlesztési Alap segítségével valósult meg. A felújítást követően nem csak a szálláskapacitás növekedett, hanem a szolgáltatások színvonala is, amit a megkapott háromcsillagos minősítés is bizonyít.

Tőkeemelés: 4.900.000, – Ft

Tagi kölcsön: 20.100.000, – Ft

Matkói 99 Holding Kft.

Kecskeméten, a Matkói u. 99. sz. alatti, a Matkói 99 Holding Kft. tulajdonában és üzemeltetésében lévő felújított panzióépület mellett egy hangszigetelt, 3 részre osztható, 500 fő befogadására alkalmas rendezvényház felújításának finanszírozásában is részt vett a Kecskemét Vállalkozásfejlesztési Alap. A megújuló létesítmény több napos céges, illetve családi rendezvények (pl.: esküvők, keresztelők) lebonyolítására alkalmas. A Projekt teljes bekerülési értékéből az Alap 317 millió Ft-ot finanszírozott. A rendezvényház 2023. nyarán nyitotta meg kapuit a nagyközönség előtt.

Városi Eszközkezelő Kft.                               

A Kecskemét Vállalkozásfejlesztési Alap segítségével valósult meg a kecskeméti székhelyű Városi Eszközkezelő Kft. használt termelő gépek beszerzésén és bérbeadásán alapuló projektje is. A projekt teljes bekerülési értékéből az Alap 235 millió Ft-ot finanszírozott.

Euro Bioinvest Kft.

A kecskeméti Euro Bioinvest Kft. egy ~498 kW beépített villamos teljesítőképességű napelemes kiserőművet valósított meg Kecskeméten, melynek finanszírozásában a Kecskemét Vállalkozásfejlesztési Alap nyújtott segítséget. A kiserőműben termelt villamos energia KÁT-határozatok alapján 25 éves kötelező átvétel alá esik, amelynek időtartamára a kötelező átvétel alá eső villamos energia mennyisége összesen 15.125 MWh. A projekt fővállalkozó partnere a szintén kecskeméti POLAR-STUDIÓ 2. Kft., akinek már közel 10 éves tapasztalata van napelemes erőművek tervezésében és létesítésében. A projekt teljes bekerülési értékéből az Alap 170,8 millió Ft-ot finanszírozott.

CityScreen Media Kft.

Okos város program keretében CityScreen elnevezéssel korszerű, multifunkciós digitális hirdetőtáblákat helyezünk ki a város főbb pontjain, amelyek közvetlenül nyújtanak információkat, üzleti híreket a kecskemétiek számára. Ezen túlmenően a kihelyezett információs oszlopok környezetében ingyenes WI-FI elérést is biztosítunk minden járókelő számára.

Tőkeemelés: 4.500.000, – Ft

Tőketartalék emelés: 25.500.000, – Ft

Tagi kölcsön: 200.000.000, – Ft

Mester-Bau 2002 Kft.

A Marina  Lakópark építési projektben a Homokbánya területén található volt laktanya épülete újul meg,  ahol magas műszaki színvonalú, a modern energetikai feltételek megfelelő lakások kerülnek kialakításra. Ezen túlmenően a szomszédos ingatlan is megvásárlásra kerül, ahol a projekt következő üteme folytatódhat.

Tőkeemelés: 1.000.000, – Ft

Tőketartalék emelés: 3.000.000, – Ft

Tagi kölcsön: 472.000.000, – Ft

Mobil Trade Renting Kft.

A személygépjármű- és könnyűgépjármű kereskedelemmel foglalkozó Mobil Trade Renting Kft.  korábban bérelt telephelyének megvásárlása a Kecskemét Vállalkozásfejlesztési Alap közreműködésével valósult meg.

Tőkeemelés: 2.900.000, – Ft

Tagi kölcsön: 17.100.000, – Ft

VÁROSI SOLAR Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.

A projekt célja egy max. 50 MW beépített villamos teljesítőképességű napelemes kiserőmű (várhatóan 45 MW naperőmű + 5 MW akkumulátoros erőmű) előkészítése és engedélyeztetése Kecskemét mellett a Céltársaság keretein belül. A Kecskemét Vállalkozásfejlesztési Alap az előkészítési munkák első ütemére 350 millió Ft befektetést nyújtott törzstőke és tagi kölcsön útján.

BODZAI INGATLAN Kft.

A Kecskemét Városfejlesztési Alap mintegy 442 millió Ft-os befektetése a Bodzai Ingatlan Kft.-ben valósult meg, mely társaság Kecskemét MJV belterületén, a déli ipari terület peremén, a Bodzai, a Juhász és a Szegedi út által határolt, mintegy 3,34 ha kivett beépítetlen, Gksz besorolású terület telekalakításának eredményeképpen létrejött, minimum 3000 m2-es fejlesztési telkeket kínál értékesítésre helyi kkv-knak reális piaci áron.
 
A fejlesztési telkek maximális beépíthetősége 40%, a zöldfelületi mutató 20%, az építménymagasság pedig maximum 16 méter lehet. A remek megközelíthetőségen kívül a környék rendezettsége és a közművekkel való ellátottsága is jelentős értéket képvisel. A Gksz minősítésű területen gazdasági, kisipari, raktározási, logisztikai, nyersanyagfeldolgozási tevékenység valósítható meg.
 
A konkrét beruházói érdeklődéseket az info@varosialapkezelo.hu email címen várjuk. Igény és megalapozott üzleti terv esetén a Kecskemét Vállalkozásfejlesztési Alap a beruházás(ok) finanszírozásában is részt tud venni.

Városi Bérlakás Kft.

A projektben 37 darab jelenleg üresen álló, műszakilag elavult ingatlan kerül megújításra Kecskemét különböző pontjain, mindösszesen 1.997 négyzetméteren a Kecskemét Városfejlesztési Alap finanszírozásával.  A villamos hálózat felújítását, a fűtés korszerűsítését, a nyílászárók, a burkolatok, a fürdőszobai szaniterek, a konyhabútor és a tűzhely cseréjét, illetve a festési munkák elvégzését követően a lakások piaci alapon kerülnek hasznosításra, bérbeadásra.

Tőkeemelés: 10.000.000, – Ft

Tagi kölcsön: 490.000.000, – Ft

Városi Zöld Eszköz Kft.

A Kecskemét Városfejlesztési Alap finanszírozásával parkgondozási és köztisztasági eszközök kerülnek beszerzésre, amelyek Kecskemét közterületein teljesítenek szolgálatot.

Tőkeemelés: 3.000.000, – Ft

Tőketartalék emelés: 50.000.000, – Ft

Tagi kölcsön: 819.900.000, – Ft

Városi Útfenntartási Eszközök Kft.

A Kecskemét Városfejlesztési Alap finanszírozásával útfenntartási eszközök kerülnek beszerzésére, amelyek Kecskemét kiterjedt földúthálózatának karbantartásában vesznek részt.

Tőkeemelés: 3.000.000, – Ft

Tőketartalék: 50.000.000, – Ft

Tagi kölcsön: 799.000.000, – Ft

Városi Lakópark Kft.

A projektben kecskeméti Kálti Márk utcában 4.600 nm földterületen 6 db ikerház kivitelezése és értékesítése történik a Kecskemét Városfejlesztési Alap befektetésével.

Tőkeemelés: 3.000.000, – Ft

Tőketartalék: 31.500.000, – Ft

Tagi kölcsön: 465.500.000, – Ft

Városi Társasházépítési Kft.

Kecskemét Városfejlesztési Alap forrásának segítségével a Kecskemét, Bethlen krt. 20-22. szám alatt 3 szintes társasház építése és lakások értékesítése valósul meg.

Tőkeemelés: 3.100.000, – Ft

Tőketartalék: 10.900.000, – Ft

Tagi kölcsön: 486.000.000, – Ft

KEPI Z Development Kft.

A Kecskemét Vállalkozásfejlesztési Alapot és a Kecskemét Városfejlesztési Alapot kezelő Városi Alapkezelő Zrt. a Kecskeméti Déli Ipari Park Kft.-vel, a BarBela Ingatlanhasznosító Kft.-vel, a Chempolis Kft.-vel és a B3A Invest Kft.-vel együttműködve egy 15.333 m2 alapterületű csarnokot és egy 1.293 m2 irodát  valósít meg közösen 2024-ben Kecskeméten, a Déli Iparterületen. A Projekt nettó bekerülési költsége eléri a 9 mrd Ft-ot, melyből az Alapok együttesen 1.980 millió Ft-ot finanszíroznak tőkeemelés útján. A Projekt a KEPI Z Development Kft. keretein belül valósul meg, melyben az Alapok együttesen összesen 49% üzletrészt szereztek meg a befektetésük eredményeképpen. Az Alapok befektetési futamideje 8+2 év. A csarnok hosszú távú bérlője a ZF Chassis Modules Hungary Kft.

Ha Ön is szeretne partnereink közé kerülni, vegye fel velünk a kapcsolatot!

info@varosialapkezelo.hu