Fontos tudnivalók

 

Hogyan igényelhető a befektetés?

AIPA Kft. weboldalán a regisztráció után érhető el az igényléshez szükséges online jelentkezési lap. Amennyiben a kitöltött online jelentkezési lap alapján a projekt megfelel a termék követelményeinek, elérhetővé válnak az értékelés központi elemét képző üzleti és pénzügyi terv sablonok. Az üzleti és pénzügyi terv kitöltésében a vállalkozókat igény esetén mentorok támogatják terveik véleményezésében és finomhangolásában. A jelentkezési folyamat végén az AIPA Kft. a Projekt véleményezésével együtt átadja a dokumentumokat az Alapnak, amely ezek alapján dönt a befektetésről/elutasításról. A jelentkezéstől kezdődő befektetési folyamat jellemzően 3-6 hónapot vesz igénybe.

Finanszírozás formája

Az Alap által nyújtható finanszírozás formája tőkebefektetés és tulajdonosi hitel lehet. Az Alap a szokásos banki finanszírozási gyakorlatban nem kezelhető, ám üzletileg kiszámítható – a banki elvárásoknál alacsonyabb mértékű hozammal, vagy esetlegesen lassabb megtérüléssel bíró, vagy újonnan induló – projektkezdeményeket kíván felkarolni, amelyek megvalósítása egyfelől halaszthatatlan Kecskemét dinamikus gazdasági fejlődése számára, másfelől további motorja lehet a helyi gazdaság növekedésének. Jelenleg a város, így az Alap stratégiai célja is elsősorban az, hogy az elmúlt évek gyors növekedéséhez biztosítsa a szükséges infrastrukturális hátteret, és megfelelő üzleti klímát nyújtson az újonnan megjelenő vállalkozásoknak.

A befektetési tárgyalások megkezdéséhez szükséges adatok és dokumentumok:

  • jelentkezési lap
  • üzleti és pénzügyi terv
  • menedzsment tagok és magánszemély tulajdonosok szakmai önéletrajzai
  • projektgazda társaság aktuális társasági szerződése, aláírási címpéldánya(i)
  • projekttársaság aktuális társasági szerződése, aláírási címpéldánya(i) (amennyiben már megalapították)
  • projektgazda társaság és projekttársaság aktuális, negyedéves főkönyvi kivonata és az utolsó lezárt üzleti évhez tartozó főkönyvi kivonata
  • termék/szolgáltatás prezentációs anyaga (videó, ppt stb.)

A befektetések felügyelete

A tőke visszafizetését és a hozamelvárás megvalósulását biztosítandó az Alap a tőkebefektetésben részesülő társaságoktól szigorú, havi adatszolgáltatást (adófolyószámla, főkönyvi kivonat, analitikák) várhat el a befektetés teljes időtartama alatt.

Az Alap kiszállása

A befektetési futamidő után, előzetesen egyeztetett módon történhet kivásárlással vagy közös cégértékesítéssel.